Hoeveel creatine in de onderhoudsfase?

Hoeveel creatine in de onderhoudsfase?

  • 09 mrt 0

De creatine onderhoudsfase is de fase die volgt na de laadfase als de gebruiker hier voor heeft gekozen. De onderhoudsfase kan voor een lange periode plaatsvinden, zolang als je zelf wilt. Het doel van de onderhoudsfase is om de creatine voorraad in het lichaam te optimaliseren zodat er volledig geprofiteerd kan worden van de voordelen. Er wordt tijdens deze fase een maximum aangehouden om de kans op potentiële bijwerkingen te minimaliseren.

Stijging vrije creatine

Personen die niet sporten die een laadfase uitvoeren van 2 gram creatine voor een periode van maximaal 6 weken zien gemiddeld een stijging van de totale vrije creatine van meer dan 30 procent1. Voor sporters is deze 2 gram creatine echter niet voldoende. Uit een onderzoek onder professionele zwemmers bleek dat 2 gram creatine voor geen veranderingen zorgde in de spieren.

Een onderhoudsfase van 2 gram creatine per dag is voldoende voor het behoud van de creatine in de spieren voor personen die er goed op reageren en niet sporten. Voor personen met een lichte dagelijkse fysieke activiteit is dit al te weinig aangezien de creatine langzaam afneemt. Voor sporters is 2 gram per dag onvoldoende. Voor sporters wordt het 5 gram creatine per dag protocol aangeraden.

Hoeveel creatine in de onderhoudsfase?
5 (100%) 6 stemmen

Leave A Comment