FAQ

creatinebl  

Creatine Powder

  • 500 gram
  • € 7,99
  • € 15,98 per kg
  • Gratis bezorgd vanaf €20,-
Bodylab Bekijk aanbieding

Is creatine een natuurlijke stof?

Het menselijk lichaam maakt ongeveer 1 tot 2 gram creatine per dag aan en het lichaam bestaat voor circa 1 procent uit creatine. Het komt het lichaam binnen door middel van voeding en dan voornamelijk uit vlees.

Welke creatine moet ik nemen?

Van al deze vormen is creatine monohydraat het meest aanbevolen. Creatine monohydraat wordt gezien als de creatine standaard en hiervan is bewezen dat het werkt.

Hoeveel creatine moet ik nemen?

Een dagelijkse dosering van 0.03 gram creatine per kilo lichaamsgewicht is de norm. Als er een laadfase gebruikt wordt dan geldt een dagelijkse dosis van 0.3 gram creatine per kilo lichaamsgewicht.

Krijg ik voldoende creatine binnen zonder supplement?

Het is mogelijk dat je al genoeg creatine binnenkrijgt als je geen creatine als supplement neemt. Dit is ook de reden waarom sommige personen niet reageren op creatine. Het lichaam heeft dan al voldoende creatine waardoor supplementen niet nodig zijn. Veel personen hebben echter voordeel van het gebruik van een creatine supplement.

Hoeveel creatine zit in vlees?

Over het algemeen bevat een kilo vlees 1 tot 5 gram creatine. Het verschilt per vleessoort hoeveel creatine erin zit. Biefstuk bevat bijvoorbeeld ongeveer 5 gram creatine per kilo.

Heeft een laadfase voordeel?

Een laadfase heeft als enig voordeel dat de creatine in het lichaam zich sneller opbouwt. Op de lange termijn heeft het echter geen voordeel ten opzichte van een gelijke dosering voor een lange periode.

Wat gebeurt er als ik stop met creatine?

Zodra er gestopt wordt met creatine neemt het creatine niveau in het lichaam na twee weken af. Het daalt vervolgens tot het normale niveau in 4 tot 6 weken.

Is het nodig om creatine in cyclus te nemen?

Het is niet vereist om creatine in cyclus te nemen. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat creatine langdurig gebruikt kan worden zonder nadelige gevolgen. Zodra creatine genomen wordt neemt de lichaamseigen creatine productie iets af maar het stopt niet.

Wat is het verschil tussen poeder en capsules?

De creatine is hetzelfde, alleen is de manier van innemen anders.  De effectiviteit van beide is gelijk. Aangezien poeder in de meeste gevallen goedkoper is wordt dit aanbevolen.

Wanneer creatine nemen?

Het maakt niet veel uit wanneer je de creatine inneemt. In een onderzoek werd aangetoond dat een inname van creatine na een training voor een grotere toename van kracht zorgt. In vergelijking met een groep die het voor de training innam was het verschil echter niet groot. De onderzoekers gaven aan dat meer onderzoek nodig voor een definitief antwoord.