Creatine 1 dag vergeten?

Creatine 1 dag vergeten?

  • 14 apr 0

Met het drukke leven dat we tegenwoordig leiden en vele dingen te doen op een dag is het niet vreemd dat je eens wat vergeet. Zo kan het voorkomen dat je je creatine 1 dagen vergeet in te nemen? De vraag die je geregeld voorbij ziet komen in fora is; “Ik ben mijn creatine een dag vergeten, is dit erg?”. Het antwoord is Nee, dat is niet erg. Creatine bouwt zich op in je lichaam wat betekent dat het ook niet snel uit je lichaam. Het is daarom geen probleem om een dag te verzuimen.

Creatine vergeten

Een dag creatine weglaten uit je vaste patroon maakt geen tot heel weinig verschil. Het is in ieder geval niet iets om je druk over te maken. Iedereen vergeet wel eens een keer creatine in te nemen voor een dag. De meeste gebruikers kiezen ervoor om de volgende dag gewoon weer door te gaan met de normale doseringen. Het is echter ook mogelijk om het op te lossen door de volgende dag de dubbele dosering te nemen. Neem bijvoorbeeld in de ochtend de eerste dosis en de tweede dosis in de avond. Het verschil tussen een dag wel of niet nemen is echter niet groot. Het is hierdoor niet nodig om de volgende dag een dubbele dosering te nemen.

Voorkomen

Als je vaker dan je creatine vergeet in te nemen dan is het verstandig om de pot creatine op een plek neer te zetten waar je het meerdere keren per dag ziet staan. In een kast of andere plek dat niet zichtbaar is zonder iets te openen is makkelijk te vergeten. Leg het daarom op een plek waar je er hoe dan ook niet omheen kunt. Wat sommige gebruikers ook wel doen is een tweede creatine supplement kopen, bijvoorbeeld één voor op het werk en de ander voor thuis.

Creatine 1 dag vergeten?
5 (100%) 1 stemmen

Leave A Comment